BLOG

Mağazada İnternet Sitesi Deneyimi

YNKLabs tarafından, 2 Aralık 2014 tarihinde yayınlandı Mağazada İnternet Sitesi Deneyimi

Tasarımcı Rebecca Minkof, eBay ile işbirliği yaptı ve New York’ta açtığı “bağlı mağaza” aracılığıyla, perakende alışverişin geleceğini test etmeye başladı. Mağaza, online ve fiziksel alışverişte müşterilerin yaşadığı deneyimleri e-ticaret ve teknoloji ile kesiştiriyor.

Sistem öncelikle, e-ticaretteki özellikleri mağazaya taşımayı hedefliyor ve internet sitesi mantığını mağazaya yansıtıyor. “bağlı duvar” da videolar gösteriliyor, motive edici içerikler ve alışveriş yapanların dokunarak interaktif bir deneyim yaşayabilmelerine olanak sağlayan; kabinlerin uygunluğunu sorgulamaktan, içecek siparişine ve hatta odanın ışıklandırmasını değiştirebilmeye kadar birçok işlem yapılabiliyor.

Mağazada İnternet Sitesi Deneyimi

eBay’de İnovasyon ve Girişimcilik biriminin başı olan Steve Yankovich, insanlara ürünleri keşfetmeleri için fiziksel alanları daha iyi kullanıyor olmalarının ve perakende inovasyon ekibinin tüketicilerin önüne yeni konseptler koymasının perakendede çok büyük değişiklikler yaratacağını söylüyor.

RFID teknolojisi sayesinde, “bağlı duvar” odadaki tüm ürünleri algılıyor ve mağazada bulunan diğer tüm beden ve renkleri tanımlayabiliyor. Bu da tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun hale getirilmiş bir ortam yaratıyor.

Mağazanın özelliklerini anlatan bir demo videoyu izlemek isterseniz:

Teknoloji geliştikçe günlük hayat deneyimlerimiz bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz hayatlara yakınlaşmaya başlıyor. İnternet sitesi fonksiyonlarının mağazalara taşınmasıyla müşterilerde hayranlık uyandıran bir alışveriş algısı oluşacağı kesin.

  • eBay
  • Dijital Mağaza
  • Rebecca Minkof