BLOG

Tweetlerinizin Daha Çok Etkileşime Girmesi için 7 Görsel Fikri

YNKLabs tarafından, 3 Aralık 2014 tarihinde yayınlandı Tweetlerinizin Daha Çok Etkileşime Girmesi için 7 Görsel Fikri

Fotoğraflı paylaşımların performanslarının son derece başarılı olduğu bilgisi; dijital medya uzmanları arasında artık genel geçer bir bilgi oldu. Bir görsel eşliğinde yapılan paylaşımlar diğer paylaşımlardan daha çok paylaşım, tık, retweet ve yorum alıyor.

Aslında Twitter’ın kendi media blogunun araştırmasına göre görselli tweetler %35 daha fazla retweet alıyor. Peki siz tweetlerinizde görsellerin yükseltici/kaldırıcı gücünü nasıl kullanacaksınız? Eğer aklınıza bir fikir gelmiyorsa markanızı kitleniz ile daha entegre hale getirecek 7 görsel paylaşım fikri burada;

1-Sahne arkası fotoğrafları: Kapalı kapılar ardında neler olduğu çoğu insan için baştan çıkarıcı bir gizem. Eğer şirket hayatınızdan görseller tweetlerseniz - ofis partisi, kar fırtınası veya ofise sizinle birlikte gelen tapılası yavru köpeğiniz- insanların merakını tatmin eder ve onlarla doğal bir diyalog kurmanıza yardımcı olur.

2-Alıntılar ve bilgece sözler: Sosyal medyadaki en popüler içeriklerden biri de; alıntılar. Ünlü sözler, atasözleri ve bilgece kelimeler çığ gibi büyüyen paylaşımlara dönüşüyor. Görsellerin üzerine yerleştirilmiş alıntılardan daha fazla retweet alan bir kombinasyon daha bulamazsınız.

3-İçeriğin görsel ön izlemesi: e-kitabınızın daha çok insan tarafından okunmasını ya da download edilmesini mi istiyorsunuz? İçeriğe yalnızca bir link eklemeyin; kapak fotoğrafını farklı bir grafik ya da alıntıyı da paylaşın. Bu, içeriğinizin insanların timeline’ında göze çarpmasını sağlayacak ve daha çok tıklanacaktır.

4-Canlı etkinlikler: Etkinlik sırasındaki paylaşımlar etkinlikteki insanlarla daha rahat network kurmanızı sağlar ve takipçilerinize ne tip etkinlikler düzenlediğiniz ya da ne tip etkinlere katıldığınız hakkında fikir verir. Konferanslar fuarlar ve network yemeklerini düşünün. Eğer etkinliğe ait hashtagler varsa daha çok retweet için hashtagleri de mutlaka kullanın.

5-Bağlantılı olduğunuzu ya da olmak istediğiniz insanların fotoğrafları: Twitter fotoğraflarda arkadaşlarınızı taglemenize izin vermiyor; ama public profili olan herkesi tagleyebiliyorsunuz. Bu özelliği stratejik olarak kullanıp daha fazla ilişkili olmak istediğiniz hesaplarla network kurabilirsiniz. Dahası, taglemek 140 karakter hakkınızdan kullanılmıyor böylece siz de fotoğrafın yanında düşüncelerinizi de belirtebiliyorsunuz.

6-Müşterilerinizin fotoğraflarını paylaşın: Müşterilerinizle bağlantı kurmak için tweetlerinizde onları öne çıkarmaktan iyi ne olabilir? Spot ışıklarını onlara çevirerek onların paylaşımlarını takip ettiğinizi de gösterebilirsiniz. Retweet'lendiklerini gördüklerinde onlar da sizin ileriki tweetlerinizi takip edeceklerdir.

7-Durmayın, selfie tweetleyin: Kulağa demode gelmeye başlasa da selfieler hala sosyal medyada en çok paylaşılan görseller. Ayna selfielerinden hamile sefielerine makyajsız selfielere biz de selfie dünyasının bir parçasıyız neden onu kucaklamayalım ki?

  • Etkileşim
  • Sosyal Medya
  • Twitter