BLOG / WHITE PAPERS

İnternet Sosyal Analizi – Infografik

İnternet Sosyal Analizi – Infografik

Türkiye’de ilk kez 12 Nisan 1993 tarihinde kullanılmaya başlanan internet, geride kalan 21 yılda hızıyla beraber eriştiği insan sayısını kat kat artırdı. Dünyanın sosyal medya kanallarını en çok kullanan ülkelerinden biri olan Türkiye, e-ticaret rakamları ve online oyun performansıyla da interneti her alanda yaşamına dahil etmiş durumda. İlk günden bugüne uzanan tarihçeye bakıldığında, Türkiye’nin internetin gelişimini en iyi takip eden ülkelerden biri olduğu da gözler önüne seriliyor.

Blog kültürünü teşvik eden WordPress’in sunulduğu 2003′te geniş bant internet kullanıcısı sadece 18 bin olan Türkiye, Facebook, Pirate Bay, YouTube’un kurulduğu yıllarda giderek güçlendi, Twitter ve Tumblr’ın sürdürdüğü olgunlaşma çağında hızla büyüdü. 2011′e gelindiğinde, geniş bant internet kullanıcısı 590 kat artarak 11 milyona ulaşmıştı.

Türkiye’deki internet kullanıcıları ayda ortalama 50 saatini sanal ortamlarda geçiriyor. Buna ek olarak ayda ortalama 20 saat video izleniyor, geriye kalan 28 saat ise internette sosyalleşmeye ayrılıyor.

YNKLabs, gerçekleştirdiği analiz çalışmalarında tarafsız bir gözle herhangi bir sponsor kullanmadan bilgileri sizlerle paylaşmaktadır.

İnternet Sosyal Analizi – Infografik İnfografiği indir
  • Sosyal Medya
  • Sosyal Yaşam
  • Twitter